رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و کاهش سفرههای زیرزمینی ۱۰هزار هکتار اراضی از زیر کشت خارج شده است.
حیدر علی گل محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان در گلپایگان، اظهار کرد: از ۳۰هزار هکتار اراضی قابل کشت شهرستان در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و کاهش سفرههای زیر زمینی ۱۰هزار هکتار اراضی از زیرکشت خارج شده است. اگر از روشهای نوین آبیاری استفاده نکنیم و بهرهوری را بالا نبریم شاید مقدار زیادی از ۲۰هزار هکتار باقی مانده را نیز از دست بدهیم.
وی با بیان اینکه چند سالی است که کشتهای سنتی را کنار زدهایم، ادامه داد: استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله تیپ، قطرهای و نواری سبب صرفهجویی در آب میشود. همچنین همواره میگوییم که الگوی کشت را هم عوض کنید، در بسیاری از مناطق شهرستان نیاز به کشتهای پر مصرف نداریم و نمیگوییم گندم و جو کاشته نشود، اما روشهای آبیاری این محصولات را هم باید عوض کرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گفت: در شهرستان گندم و جو با روش تیپ آبیاری شده و نتیجه خوبی را به همراه داشته است. اصلاح روشهای آبیاری یکی از اولویتها است. از برخی کشتها میتوان به عنوان کشت جایگزین استفاده کرد و محصولاتی که صرفه اقتصادی بالاتر و آب کمتری را نیاز دارند مانند زعفران کاشت. برای مثال امسال از هر هکتار زمین تحت کشت زعفران حدود ۲۰ کیلوگرم محصول برداشت شد.
گل محمدی افزود: گلِ محمدی از محصولاتی است که نیاز آبی کمی دارد و در شهرستان هم ۱۲۰هکتار از مزارع زیر کشت این گل رفته است که ۶۰ هکتار آن بارور است. همچنین به واسطه کاشت این محصول صنایع تبدیلی آن نیز وارد شهرستان میشود.
وی گفت: میتوانیم کاشت گیاهان دارویی را آغاز کنیم، علاوه بر اینکه کشور به آن نیاز دارد میتواند صادرات محور نیز باشد، البته امسال به صورت آزمایشی وارد این حوزه شدهایم و شرکت سهامی زراعی گلپایگان در ده هکتار به کاشت گیاه “کینوا” اقدام کرده است.
گل محمدی خاطرنشان کرد:گلپایگان شهرستانی دامپرور محور است و همین سبب شده در مناطقی که دام وجود دارد استقبال از کشتهایی که نیاز آبی کمتری دارند اندکی خوب نباشد چراکه نیازمند گیاهان علوفهای هستند، اما برای گیاهان علوفهای هم جایگزین وجود دارد. برای مثال نیازی نیست کشاورزان ذرت علوفه که آب زیادی نیاز دارد را بکارند، میتوانند ذرت خوشهای کشت کنند که علاوه بر اینکه آب کمتری نیاز دارد مشکلی هم برای دام و طیور ایجاد نمیکند.
رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان در رابطه با ایزولاسیون انهار، تصریح کرد: با توجه به لولهگذاریهایی که انجام میشود سیاست ما دیگر ایزولاسیون انهار نیست، لولهگذاری علاوه بر مقرون به صرفه بودن ، خرابی و آلودگی کمتری را به همراه دارد. نزدیک به شش هزار هکتار از اراضی شهرستان مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است و در طول یکی دو سال آینده دو تا سه هکتار دیگر اراضی نیز به سیستم آبیاری نوین مجهز خواهند شد. کد خبرنگار:۱۳۰۸۳
انتهای پیام منبع :: http://isfahan.isna.ir