گروه اجتماعی: نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه اصفهان با تأکید بر اینکه جذب دانشجو باید بر اساس نیاز کشور انجام شود، گفت: اینکه یک دانشجو ۴ سال عمر خود را به یادگیری رشتهای که فایدهای ندارد اختصاص دهد، اسراف است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی و فرهنگی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد در دیدار رئیس و معاونان دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان اصفهان با بیان اینکه رشتههای تحصیلی در دانشگاهها بر اساس نیازهای کشور طراحی شود، اظهار کرد: اگر دانشجویان بر اساس این نیازها تربیت شوند، پس از فراغت از تحصیل بیکار نمیشوند و نیازهای کشور نیز تأمین میشود.
وی با بیان اینکه ۵ رشته دانشگاهی خوب، ارزشمند و آیندهدار بهتر از ۱۰۰ رشتهای است که در آینده نیازی به آن نیست، افزود: دانشگاهها باید به دانشجویان مشورت دهند و رشتههای خوب و آیندهدار را مطابق با نیازهای کشور به آنان معرفی کنند؛ نباید عمر دانشجویان هدر رود، به نظر بنده بدترین اسراف، اسراف در عمر است، اینکه یک دانشجو ۴ سال عمر خود را به یادگیری رشتهای که فایدهای ندارد اختصاص دهد، اسراف است.
نماینده ولیفقیه در استان اصفهان بیان کرد: لازم است تا همه دانشگاهها همانند دانشگاه علمی-کاربردی، به صورت تئوری و عملی با دانشجویان کار کنند تا فارغالتحصیلان دانشگاهی در رشته خود متخصص باشند.
وی یادآور شد: یکی از اشکالاتی که قبلاً به وزارت علوم مطرح کردهام، این است که جذب دانشجو بر اساس نیاز کشور انجام نمیشود و دانشگاهها فقط به فکر درآمدزایی هستند؛ مشاهده میکنیم که تعداد زیادی از دختران دانشجو، فوق لیسانس حقوق میگیرند و در آینده دستگاه قضایی نمیتواند آنان را به عنوان قاضی جذب کند.
آیتالله طباطبایینژاد ادامه داد: از سوی دیگر در اصفهان که یک شهر مذهبی است، رادیولوژیست یا دندانپزشک مجرب زن و مرد به اندازه کافی برای خانمها و آقایان وجود ندارد، این بدین معنا است که نیاز وجود دارد، اما تحصیل دانشجویان در این رشتهها نیست؛ برای مثال رشته مهندسی معدن برای زنان وجود دارد، آیا مسئولان فکر نمیکنند در کشور ما که یک کشور اسلامی است، این رشته برای زنان کارایی ندارد.
وی با بیان اینکه باید نخبگان را در دانشگاهها به ویژه در مقاطع بالای دانشگاهی جذب کرد، تصریح کرد: اینکه یک نفر به راحتی به دانشگاه وارد شود، درس بخواند، مدرک بگیرد و پس از فراغت از تحصیل، کاری یاد نگرفته باشد، چه فایدهای دارد؟ اینکه علمی آموخته شود و نتوان به جامعه خدمت کرد، فایدهای ندارد.
امام جمعه اصفهان با ابراز خرسندی از فعالیتهای دانشگاه جامع علمی-کاربردی در تدوین رشتههای دانشگاهی مورد نیاز جامعه گفت: مسئولان باید زودتر به فکر اینگونه اقدامات بودند؛ مسئله علم و یادگیری اگر کاربردی نباشد به درد نمیخورد، علم نظری و دانستن، مقدمهای برای عمل کردن است.
وی یادآور شد: البته برخی از علمها همچون علوم مذهبی ارزشمند هستند، چراکه با فراگیری این علوم و شناخت خدا و دین الهی، ایمان، انسانیت و تقرب به خدا در انسان افزایش مییابد؛ علم دینی را نمیتوان بدون تقوا به دست آورد، اما یک فرد کافر میتواند سایر رشتهها را بیاموزد.
آیتالله طباطبایینژاد گفت: برخی از دختران و خانمهایی که تا سطح لیسانس و بالاتر درس خواندهاند، از مسائل خانهداری اطلاعی ندارند و یکی از علتهای طلاق در جامعه، همین عدم یادگیری مهارتهای زندگی است، البته طلاق علتهای متعددی دارد.
سید حسن قاضی عسکر، رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان اصفهان در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات این دانشگاه اظهار کرد: استان اصفهان با ۴۳ مرکز علمی-کاربردی در سطح استان، بیشترین مرکز در سطح کشور را در میان دانشگاههای جامع علمی دارد.
وی با اشاره به تفاوتهای دانشگاه جامع علمی-کاربردی با سایر دانشگاهها افزود: این دانشگاه بر اساس نیاز و تقاضای جامعه و آمایش سرزمین رشتههای خود را طراحی و اجرا میکند، این دانشگاه شغل محور بوده و به آموزش مهارتهای خاص به دانشجویان میپردازد.
رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان اصفهان تصریح کرد: در نظر داریم با راهاندازی سامانه اینترنتی، وضعیت رشتههای تصحیلی از نظر نیاز کشور و اشباع شدن آن را به دانشجویان ارائه کنیم، از سوی دیگر تأسیس رشتههای جدید و کاربردی همچون رشته حسابداری با گرایش خمس و زکات در حال بررسی است.
[ad_2]
Source link